Canon inspirerar på Fotomässan 2010

Årets stora fotomässa går av stapeln i Älvsjö den 26-28 november för alla fotoentusiaster – yrkesverksamma, semiproffs och amatörer. Förra året hade mässan rekordmånga besökare, i år räknar arrangörerna med ännu fler. Som en av de ledande leverantörerna av bildlösningar, för både privat och professionellt bruk, är Canon självklart på plats.

Fotomässan är en fantastisk möjlighet för oss på Canon att möta både amatör- och proffsfotografer och dela med oss av våra kunskaper och vårt stora engagemang för foto, säger Helen Iwefors Häggblom, kommunikationschef för Canon Svenska. Ett fotografi är så mycket mer än en bild, det berättar en hel story. Fotoentusiaster vill inte bara ta en bild, utan förmedla något större. Vi vill inspirera dem att bli mer kreativa och ännu bättre.

Världsberömda fotografer inspirerar och delar med sig
Till Fotomässan 2010 har Canon bjudit in flera mycket intressanta talare. De världsberömda naturfotograferna Jonathan och Angela Scott, med bas i Kenya, ger inspirerade föreläsningar alla mässdagarna och visar ett urval av sina fantastiska bilder.

Fotografen David Bicho, som i oktober filmade tågmässan OnTrackImaging med Canon EOS, håller också seminarier under mässans samtliga dagar. Att filma med digitala systemkameror har fått stort genomslag hos både proffs och amatörer och intresset växer. David Bicho delar med sig av sina kunskaper och tips, som redan inspirerat många fotografer.

Brutus Östling, en av Sveriges främsta naturfotografer, kommer att föreläsa fredag och lördag under mässan. Han har gett ut flera fotoböcker, varav flera är bästsäljare i Sverige och har översatts till andra språk. Under större delen av 2010 har Brutus Östling ägnat sig åt ett bokprojekt om pelikaner i Europa och USA. I somras ingick hans bästa fågelfotografier i utställningen ”Ringmärkt” på Kulturhuset i Stockholm.

Tips, råd och kostnadsfri service i Canons monter
Mässan är också ett perfekt tillfälle att få personliga tips och hjälp av Canons experter. I montern bjuder Canon, i mån av tid, på Check & Clean, en kostnadsfri service för den som tar med sin Canon digitalsystemkamera. I år har Canon även gjort plats för Creative Studio i montern. Där demonstrerar Canon bland annat hur företagets olika produkter och programvaror kan användas ihop på bästa sätt.

– Vi hoppas att vi kan hjälpa våra besökare att hitta de produkter som passar just dem, säger Helen Iwefors Häggblom. För de besökare som redan hittat rätt vill vi visa hur man kan få ännu större nytta och glädje av dem.

För de som vill ta del av tips för bättre film och foto i lugn och ro hemma har Canon lanserat två nya böcker om detta. I montern finns utdrag från böckerna att hämta gratis. Utöver detta har Canons återförsäljare särskilda mässerbjudanden vid köp av vissa Canon-produkter, exempelvis Canon EOS systemkamera.

Det här inlägget postades i Fotonyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.